DHoTS ondersteunt huisartsen en patiënten in de begeleiding en monitoring van hoge bloeddruk

DHoTS is...

DHoTS is een online zorgdienst die personen met een hoge bloeddruk kan monitoren en begeleiden. Hierbij worden bloeddrukmetingen, informatie en advies uitgewisseld tussen de gebruiker en zorgverlener in de huisartsenpraktijk. DHoTS is de dienst waarbij patiënten thuis hun bloeddruk kunnen meten en in de applicatie kunnen verwerken. De applicatie ondersteunt ook door middel van herinnerings-berichten zodat het uitvoeren van de meting niet vergeten wordt. De bloeddruk waardes worden automatisch en veilig verwerkt in het huisartsenportaal. De huisarts houdt een up-to-date overzicht van zijn patiënten en wordt gewaarschuwd zodra de bloeddruk van een patiënt afwijkend is. Op deze manier wordt de patiënt op afstand betrouwbaar gemonitord en begeleid!

Zorgverlenersportaal

Binnen DHoTS krijgt elke praktijk een eigen huisartsenportaal, met diverse inlog accounts voor de betreffende zorgverleners. Het portaal is te bereiken vanuit een koppeling vanuit het His of via een internetbrowser. Het huisartsenportaal ondersteunt huisartspraktijken bij het zorgproces rondom de organisatie van chronische zorg voor CVRM patiënten. Voor meer informatie, klik hier.

De patiënten applicatie

Voor patiënten is een speciale applicatie ontwikkeld, welke beschikbaar is voor iOS en Android. De app bevat een beveiligde login, waarmee vervolgens op een betrouwbare manier metingen en informatie kunnen worden gedeeld met de huisartspraktijk. De applicatie bestaat uit het metingen overzicht, waar bloeddruk metingen kunnen worden ingevoerd en waar de ontwikkeling van de bloeddruk wordt getoond, zowel in een grafiek als in een tabel. Op deze manier is het verloop van de bloeddruk in één oogopslag duidelijk inzichtelijk!

Download de applicatie: 

– in de Apple store

– in de Play store

Bloeddrukmeter

DHoTS is toegankelijk voor gebruik met iedere willekeurige bloeddruk meter. Binnen de DHoTS applicatie is het ook mogelijk om een bluetooth bloeddrukmeter te koppelen, zodat de metingen gelijk in de applicatie worden verwerkt. Indien er geen bluetooth koppeling is, kan de patiënt zelf de gemeten bloeddruk in de app invoeren. In het persoonlijk portaal van de patiënt wordt de ontwikkeling van de bloeddruk getoond. Mocht u vragen hebben over uw bloeddrukmeter, neem dan gerust contact op met ons service team.

Doelstellingen van DHoTS

Maatschappelijk

DHoTS richt zich op het voorkomen van ziektebeelden en zorgkosten. Het zal de druk op de zorg verlagen, waardoor de toename van het aantal chronische patiënten beter door de huisarts kan worden opgevangen.

Patiënt

DHoTS wil de patiënt beter begeleiden, en streeft naar hogere therapietrouw, betere bloeddruk en minder zorg in het ziekenhuis. Door DHoTS behoudt de patiënt de regie over haar gezondheid, in haar eigen omgeving.

Zorgverlener

DHoTS ondersteunt zorgverleners in het zorgproces rondom de organisatie van chronische zorg voor CVRM patiënten. DHoTS voorkomt op een betrouwbare manier 24-uurs metingen en 30-minuten metingen op de praktijk.